Stap 2 - Opkweekfase binnen

WATER GEVEN -CHECK IEDERE DAG-

Check iedere dag of Groentepost een beetje water nodig heeft.  Zorg dat al het water wordt opgenomen door de kokosgrond. En dat er geen water gaat 'drijven' in het bakje. Te veel water is niet goed voor de plantjes. Ga door totdat de plantjes groot genoeg zijn om over te potten. Te weinig water ook niet, want dan kunnen de plantjes niet groeien. Als de plantjes ongeveer halverwege de 'klep' van het kasje zijn dan moeten de plantjes worden overgepot. 

NA CIRCA 2 WEKEN -OVERPOTEN- 

Als de plantjes ongeveer halverwege de 'klep' van het kasje zijn dan moeten de plantjes worden overgepot, zie bovenstaande uitlegvideo. Als ze kleiner zijn tijdens oppotten is dat helemaal niet erg. 

Voor een lijst met benodigdheden voor het overpoten en verder check groeitips algemeen

Je kunt dit doen in kleine potjes (inhoud 0,25 tot 1 liter) of in bijvoorbeeld (koffie) kopjes. Het voordeel van plantenpotjes is dat ze drainage gaatjes hebben. Het overtollige water kan weglopen. En de plant staat dan niet te nat. vergeet niet stokjes erbij te zetten zodat de plantjes erbij te zetten. bij de komkommertjes kun je eventueel met een elastiekje of een touwtje 'begeleiden' aan het stokje. 

EN DOORRR.....

Laat de plantjes vervolgens lekker groeien op de vensterbank in de potjes. Check iedere dag of ze een beetje water nodig hebben. hoeveel water? Genoeg dat het vocht wordt opgenomen door de kokos of potgrond. Maar zeker niet te veel!  check deze video voor de tips van Teler Giel. 

LET OP! TE WARM EN TEVEEL ZON:  Net als (jonge) mensen is te warm en teveel zon NIET prettig voor de plantjes. Ze kunnen zelfs verbranden. vermijd de felle middagzon op (half)zonnige dagen in fase 1, 2 en 3. 

IJSHEILINGEN 15 MEI

Laat vervolgens de plantjes binnen tot circa 15 mei (ijsheiligen).  Als je Groentepost na 15 mei ontvangt heb je waarschijnlijk niet meer te maken met nachtvorst. En kun je stap 2 in circa 2 weken doen.