Stap 1 - Start

Start

Wat leuk! Allereerst hartelijk welkom. Je hebt Groentepost ontvangen. En gaat nu de eerste stappen zetten! -De plantjes hebben tijdens hun rit naar jou zwaartekracht ervaren. Ze kunnen dus een beetje krom zijn, maar ze zullen vanzelf weer recht groeien-  

Maak de plastic box open op de dag van ontvangst. En dompel ze even in water. Zet de plantjes rechtop terug.  

-stap 2 t/m 5 (potgrond maken en poten) binnen 4 dagen na ontvangst uitvoeren. Zorg wel dat de plantjes dan vochtig blijven door ze even te dompelen als de plugjes waarin de wortels groeien droog aanvoelen-  

Neem 375 lauwwarm water uit de kraan. Leg de kokosblokjes uit het bruine zakje in het groene bakje. Schud dit water rustig in teugjes over de kokosblokjes. Langzaam wordt het een egale substantie. Verdeel de 'potgrond' over het middenstuk van het bakje.  (Je kunt hiervoor ook een diepe bord nemen.)

3. Maak met je vinger 8 plantgaatjes in de potgrond. Verdeel deze mooi zoals op de foto. Poot  de plantjes door het plugje met de wortels in de potgrond te doen. Je kunt de plugjes een  kwartslag draaien als ze naar de zijkant vallen (dit kan bij hete peper en snack komkommer  het geval zijn) . Dit zorgt voor extra stevigheid.  

4. Knip het inlegvel over de stippellijn. Leg ze weer terug zodat je weet welke plantjes waar  staan!   

5. Zet de plantjes op een lichte en warme plek. Het stokje kun je tussen de klep en het bakje zetten. En voilà, je hebt een kasje.  Yes! you're ready to g(r)ow. 

LET OP! TE WARM EN TEVEEL ZON:  Net als (jonge) mensen is te warm en teveel zon NIET prettig voor de plantjes. Ze kunnen zelfs verbranden. vermijd de felle middagzon op (half)zonnige dagen in fase 1, 2 en 3. 

Ga door naar stap 2 OPKWEEKFASE BINNEN voor de komende 2 tot 5 weken.

Aan de groeitips kunnen geen rechten worden ontleend.