• Gratis verzending
  • Verse groenteplantjes van professionele kwaliteit
  • Vóór zaterdag besteld, dinsdag verzonden

Groentebox ontvangen?

Wat leuk dat jij Groentepost hebt ontvangen. Hier vind je de stappen die je gaat doorlopen in de eerste fase. 

Stap 1 voer je uit binnen 1 dag na ontvangst van de box

Stap 1) Maak de plastic box direct open op de dag van ontvangst. Dompel ze even in het water en zet de plantjes daarna rechtop terug. Zorg in de komende 4 dagen ervoor dat de plantjes vochtig blijven als de plugjes (waarin de wortels groeien) droog aanvoelen.Stap 2 t/m 5 voer je uit binnen 4 dagen na ontvangst.

Stap 2) Neem 150 lauwwarm water uit de kraan. Leg de twee kokostabletten uit het bruine zakje in het groene kweekkastje. Schenk het water in teugjes over de kokostabletten. Langzaam wordt het een egale substantie: potgrond. Vull het potgrond over het middenstuk van het kweekkastje.

Stap 3) Maak met je vinger zes gaatjes waarin je de plantjes poot. Zorg ervoor dat de wortels volledig in de potgrond staan. Tip: zet de plantjes evenwijdig aan de plek waar ze in het bakje zaten. 

Stap 4) Zet de plantjes op een lichte en warme plek, dat vinden ze erg prettig. Het stokje kun je plaatsen tussen de klep en het bakje, waarmee je een perfect kweekkastje creëert.

Stap 5) Knip met een schaar het inlegvel uit en leg deze op het grondvlak van je kweekkasje. Nu kun je zien wat je opkweekt!

Yes, je bent helemaal ready to grow! 

Het proces van het opkweken van de groenteplantjes uit de groentebox bestaat uit vijf fasen. Wil je deze stappen elke fase op het juiste moment in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de groeimail van Teler Giel. Hier krijg je extra tips, tricks & inspiratie voor het behalen van een voortreffelijk resultaat!

Voor nu: handjes uit de mouwen en let’s go.

Terug naar overzicht
Groentebox ontvangen?